Hüseyin Deryal

hderyal@hotmail.com
ANKARA’DA BİR EVİNİZ OLSUN İSTERMİSİNİZ?
29/12/2014

ANKARA’DA BİR EVİNİZ OLSUN İSTERMİSİNİZ?

Neden böyle bir başlık attığımı herkes merak ediyor, başlıkla bu haberin ne alakası var diye de düşünüyor olabilirsiniz. Yazının tamamını okuyarak hep birlikte karar verelim. Sizlerden ricam konuyla alakalı olarak yorumlarınızı bekliyorum.

2006 yılında kurulan KABATAŞ KÖYÜ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ile tanışmam 2008 yılında oldu. Yaklaşık 8 yıldan bu yana derneğimizin web sitesi www.kabataskoyudernegi.org sitesi ile sizlere hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Her geçen gün sizlere daha güzel neler yapabiliriz, köyümüze ve köylülerimize daha güzel hizmet nasıl yapabiliriz diye gayret göstermeye çalışıyor ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Yaklaşık 600 kişiye yaklaşan üyelerimize özellikle cenazelerde ve diğer konularda sms hizmeti veriyoruz.

Ankara’da dernek binası, yani evimizin olması için çalışmalarımızın son aşamasına gelmiş 2015 yılında bu hedefimize ulaşacağımızı ümit ediyoruz.

Kitap çalışmasının son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. 2015 yılının ocak yada şubat ayında kitabı sizlerle buluşturmaya gayret gösteriyoruz.

2014 Mayıs ayında başladığımız Dernek aidatlarını cep telefonlarından tahsilat yani Mobil Aidat Sistemi ile sizleri uğraştırmadan aidatlarınızı kolayca ve düzenli bir şekilde ödeyebilmenizi sağlamak için başlattığımız bu tahsilat yönteminde çıkan sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum.

600 kişilik sms rehberine gönderdiğimiz üyelik aidatını kabul edin mesajına

139 Kişi yanıt vermiş, 121 kişi ödeme yapmış.

2014 yılından bu zamana kadar 7 ayda ancak 1750 lira toplayabildik.

Şimdi sizlerle şöyle bir hesap yapalım;

600 kişiden 500 tanesi bu sisteme dahil olsaydı

500 kişi ayda 5 lira ödemiş olsaydı 2500 lira olurdu

Ayda 2500 lira yılda 30000 lira olurdu

Üyelik aidatlarını banka havalesi yada elden ödeyen üyelerimiz bu hesaba dahil edilmemiştir.

Ayda 2500 lira düzenli bir gelirimiz olsaydı Ankara’da bir evimiz olurmuy du?

Şimdi neden böyle bir başlık attığımı anlamışsınızdır umarım.

Bu yazıyı okuyan herkesin kafasında şöyle bir soru belirlenmiş olabilir. “Bizim köylülerle bir iş olmaz!” Ben bu söze hiç ama hiç katılmıyorum. Bizim köylülerimiz hem cefakardır hem vefakardır. Bizim köylülerimiz kadir kıymet bilen insanlardır. Bizim köylülerimiz dertten anlayan derdine derman arayan insanlardır.

Peki o zaman sorun nerde biliyormusunuz? Sorun yine bizde bizler sizlere derdimizi anlatamadık, halimizi arz edemedik. Hepsi bundan ibaret!

Ümit ediyorum ki sizlerde bir gün bizleri anlayacaksınız ama..

Herkesi en derin saygıyla selamlıyor, 2015 yılının köyümüz ve köylülerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Allah’a emanet olun. Kalın sağlıcakla.

Hüseyin DERYAL

Paylaş | | Yorum Yaz
2556 kez okundu. Yazarlar

Yazarın diğer yazıları

Birlikte Çalışmaya Varmısınız? - 25/05/2014

MAYIS 2015 SON TARİH     09/01/2015 20:47

Mayıs 2015 de 8.yılı bitirip 9.yıla girmiş olacam. Bu 9 yıl zarfında ben başarılı olamadığımı düşünüyorum. Bu yüzden görevimi daha başarılı olacak bir arkadaşa devredecem. Bu yıl benim son senem. Benden sonra gelecek arkadaşa başarılar diliyorum. Selamlar.
Hüseyin Deryal

ANKARA da EV     07/01/2015 20:53

Sevgili Murat Kapan,Hüseyin in duygularına teşekkür ediyor ve inşallah Hüseyin in dediği gibi olur diyorda,son umutsuzluğu şahsen benim hiç hoşuma gitmedi,hele siteye böyle yazılar köylülerimizi dahada isteksizleştirir,her zaman yapıcı hareket etmeliyizki isteksizlerda isteklensin,ödeyeceğimiz aidatı şöyle hesap edelim,sigara içeler için ayda bir gün sigara içmesin,sigara içmeyenlerda,ayda bir sefer beş lira kaybettim dedimi iş oldu bitti,hadi dernek yönetimi biz umutluyuz çünkü biz FOTİNOS luyuz,okuyan ve benimseyenle selam olsun.
İsmail Ersoy

30/12/2014 11:24

Sevgili Hüseyin kardeşim güzel duyguların için çok teşekkür ederim. İnşallah dediğin gibi olur ama 8 senelik izlenimlerime dayanarak söylemek isterim ki benim pek umudum yok. İnşallah bu sefer ben mahcup olurum.
Murat Kapan

Toplam Ziyaret82064