Kuruluş Amacımız

Trabzon İli Çaykara İlçesi Kabataş Köyünden olup, dış ülkelerde ve Türkiye’mizin  muhtelif şehirlerinde yaşamakta olan  köylülerimizin tanışma, kaynaşma,  iyi ve kötü günlerimizde  dayanışma içinde  bulunmak, kültürel ve sosyal konularda yürürlükteki meri yasalar ile örf ve  adetlerimize  uygun bir ortam içinde faaliyet göstermek, köylülerimizin ve üyelerimizin sevgi, saygı ve dostluk bağları içinde yaşamasını sağlamak, kültürel, sanatsal  ve teknolojik bilgi ve birikimlerini üst düzeye çıkarmak, bu bilgi ve birikimlerini koordineli  bir biçimde köylülerimiz ve üyelerimiz arasında paylaştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak.

Kabataş Köyünden olup öğrenim görmekte olan (ilk, orta öğretim-lise-yüksekokul-üniversite) öğrencilere maddi ve manevi katkıda bulunmak, Kabataş Köyünden olup hiçbir sosyal güvencesi bulunmayanlara maddi katkıda bulunmak, köyümüzün ortak değerleri olan; okul, cami, mescit, sağlık ocağı, değirmen, çay alım evi, şadırvan, yol, su, elektrik, telefon, korunması gerekli kültür varlığı gösteren taşınır ve taşınmazların bakım ve onarımlarına maddi ve manevi katkıda bulunmak, evlenme çağına gelmiş gençlerimize ekonomik katkıda bulunmak, köylülerimizin yapacağı seminer, toplantı, tören, spor, folklor, gezi, gösteri ve eğlence gibi bilimsel kültürel ve sosyal faaliyetlerin düzenlenmesini sağlamak, köyümüzün, yayla ve mezralarımızın çevre düzenlemesini yapmak, yurt içinde ve dışında tanışma ve dayanışma toplantıları gece ve gündüz sanatsal konserler yapmak, köylülerimizin ve üyelerimizin sağlıkla ilgili sorunlarında kendilerine yardımcı olmak ve katkıda bulunmak, lokal, misafirhane, kantin, okul, yurt, Kur’an kursu açmak, işletmek, işletmelere ortak olmak, Halk Eğitimi ile işbirliği yaparak kurslar açmak, Kabataş Köyünden olup, afete uğrayan kişilere maddi ve manevi katkıda bulunmak, köyümüzden her ne nedenle olursa olsun ayrılmış, göç etmiş, başka yerlerde yaşayanlar ile kordineyi sağlayarak onlarında yukarıda sayılan hizmetlerden istifade etmesini sağlamak için faaliyetlerde bulunmak, taşınır ve taşınmaz mal almak, satmak, ortak olmak, devir etmek, işletme kurmak, mal varlığını ve gelirlerini arttırmak için her türlü faaliyette bulunmak, yurt içinde ve yurt dışında bulunan köylülerimiz ve üyelerimizle haberleşmeyi sağlamak için günün teknolojik gelişmelerinden faydalanmak, internet siteleri açmak, festivaller yapmak.

Dernek Gayesini gerçekleştirmek için  aşağıda belirtilen hususlarda çalışmalar yapar:

a) Üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirici çalışmalarda bulunmak.
b) Üyelerine sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve ekonomik alanda gelişmelerini sağlamak için, maddi ve manevi destek sağlamak.
c) Tanışma toplantıları, gezileri, gece ve konserler düzenlemek.
d) Yöresel halk oyunlarımızın yaşatılması ve geliştirilmesi için folklor, tiyatro v.b. gibi kültürel etkinliklerde bulunmak.
e) Lokal ve misafirhane açmak ve işletmek, satın almak, kiralamak.
f)  Yüksek  okul, Lise  ve  dengi  okullarda  okuyan  yardıma  muhtaç, öğrencilere  maddi ve manevi destek sağlamak.
g) Yöre ile ilgili kurulmuş ve aynı amaçları taşıyan kuruluş, dernek ve vakıflarla işbirliği yapmak.
h) Kitap, dergi çıkarmak.
ı)  Köyümüzün tanıtımı için gazete ve dergilere yazı yazmak.

Toplam Ziyaret82064
Dolar3.65693.6716